- 24 db édes keksz (kb. 5 × 7 cm)
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 kávéskanál kakaó
- 25 dkg túró
- alufólia a keksz alá
- kb. 2 dl tej (kevés rummal ízesítve)
Margarint a porcukorral, a vaníliával és a tojássárgájával habosra keverjük. A krémet elfelezzük, a felébe belekeverjük a kakaót. A fehér krémbe tesszük a túrót, és jól kikeverjük. A kekszeket a rumos tejben megforgatjuk, de vigyázzunk, hogy ne ázzanak el. Az alufóliából akkora darabot tépjünk le, hogy a kekszek ráférjenek. A kekszekből három darab kerül egymás mellé, majd alá a többit szorosan és így kapunk egy téglalapot. Ezt megkenjük a kakaós krémmel. A túrós krémet a középső sorra halmozzuk, úgy hogy ha az alufólia segítségével a két oldalát felhajtva házikó formát adjon ki. Ezt a becsomagolt kekszrudat legalább 2-3 órán keresztül fagyasszuk le. Szeleteléskor ki kell venni a fóliából, és kb. 2 centis szeletekre kell vágni. A maradékot célszerű visszatenni a hűtőbe.
Ízlés szerint olvasztott csokikrémmel is leönthető és kókuszreszelékkel díszíthető. Jó étvágyat!
Magdimami receptje.