Tészta:
- 2 × 3 tojásból sárga piskóta, citromhéjjal ízesítve
- 1 × 3 tojásból kakaós piskóta
Krém:
- 3 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg túró
- citromhéj
- baracklekvár
Máz:
- olvasztott csokoládé
Habosra keverjük a tojássárgáját a fele cukorral, a vaníliás cukorral, a pudinggal és kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, belekeverjük a tojásos masszát és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a maradék cukorral felvert tojásfehérjét. Ha kihűlt, összekeverjük a habosra kevert margarinnal, a túróval és jó sok citromhéjjal. Az egyik sárga és a kakaós lapot megkenjük lekvárral, és erre a kettőre simítjuk a túrókrémet.
A süteményt így állítjuk össze:
- sárga piskóta (lekvár, a krém fele)
- kakaós piskóta (lekvár, a krém fele)
- sárga piskóta
- csokimáz a tetejére
Havasi Zsuzsa receptje.