Tészta:
- 2 lapos pohár liszt (kb. 4 dl)
- 3/4 pohár kristálycukor
- 1/2 pohár tej
- 1 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 pohár étolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 3 db túró rudi
Tetejére díszítéshez:
- 15 dkg porcukor
- fél citrom leve
A gázsütőt bekapcsoljuk 180 C-fokra. Előkészítjük a 12 db-os muffin sütőt, s belerakjuk a papír alapú muffinkapszlikat. Ezután a hozzávalókat egy tálban összekeverjük a túró rudi kivételével, majd 1-1 evőkanál tésztát a muffinkapszlikba teszünk.A túró rudikat 4 felé vágjuk, s rárakunk a tésztára 1-1 kis túrórudi db-ot, s ezekre kanalazzuk a tészta többi részét. Úgy elosztjuk a tésztát, hogy ez a mennyiség 12 db muffin legyen. A tepsit berakjuk a sütőbe, s kb. 20 percig sütjük 180 °C-fokon. Félidőben kivesszük a tepsit,s a tepsi külső felét rakjuk belülre, hogy egyformán átsüljön. Amikor letelt a 20 perc, kivesszük a sütőből, s fogvájó segítségével leellenőrizzük, ha már nem ragad, akkor el is készült, s a gázt elzárhatjuk.
Tetejét bármivel kidíszíthetjük. Én most a porcukrot villával összekevertem a fél citrom levével, s ez lett a díszítése. Ha már langyosra hűlt a muffinunk, akkor leszedtem a papírkapszlit az aljáról, tálra rendeztem, s a tetejét bekentem ezzel a porcukros-citromos krémmel, azaz teáskanállal raktam minden db muffinra a krémből, amit vizes kézzel elegyengettem. Utána lehet még cukorgyönggyel, tortadísszel díszíteni, ki hogy szereti.
Medovarszki Tamásné receptje.
Katrin szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Live.natural oldalon, a „Mit főzzek a családnak” rovatban!