A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- tejföl
A töltelékhez:
- 30 dkg túró
- 2 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 3 evőkanál búzadara
- 2 dl tejföl
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Elfelezzük, külön-külön kinyújtjuk, majd kibélelünk egy őzgerincformát zsírpapírral, és beletesszük a masszát úgy, hogy egy kis része lelógjon. A túrótöltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd beleöntjük az őzgerincformába. Befedjük a tészta felével, eligazgatjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Még melegen kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. A tetejét be lehet vonni tortabevonóval.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.