- 2 csomag Albert-keksz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaó
- fél dl kávé
- fél liter tej
- 25 dkg cukor.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, és közben hozzáadjuk a cukrot, a pudingporokat és a kakaót, majd jól elkeverjük, és végül hozzáöntjük a tejet és a kávét is. Sűrű krémmé főzzük az egészet. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és egy kicsit hagyjuk hűlni, majd ezután egy tálcán a kekszeket a krémmel egymás mellé ragasztjuk szorosan, hogy két hosszú rudat kapjunk. A maradék krémmel bevonjuk a rudakat, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap srégen szeleteljük, hogy szép csíkos süteményt kapjunk. Jó étvágyat!
Nagyon egyszerű és viszonylag gyors. Pikánssá lehet tenni egy kis rummal, tört dióval, tálaláskor tejszínhabbal gazdagíthatjuk.
Judith Shephard receptje.