- 15 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 4 tojás
- 4 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált mandula
- 5 dkg reszelt csokoládé
A kenéshez:
- tej
A vajat elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, majd összegyúrjuk a tojássárgákkal, a cukorral és a kakaóporral. A tojásfehérjékből vert kemény habba óvatosan beleforgatjuk a mandulát, a reszelt csokoládét és a porcukrot. A kakaós tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd 6 cm-es négyzetekre vágjuk. A lapokat megtöltjük a mandulás, csokoládés krémmel, feltekerjük, és patkó alakúra hajtjuk. Sütőpapírral fedett sütőlapra helyezzük, a tetejüket tejjel megkenjük, majd a sütőlapot előmelegített sütőbe toljuk. Mérsékelt tűznél szép világosbarnára sütjük.
Finom ebéd-zsúrsütemény.
Dóra receptje.