Ez a sütemény olyan finom, mintha házi krémest enne az ember. Érdemes kipróbálni!
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- kevés tejföl
Töltelék:
- 1 főzőtök
- 15 dkg porcukor
- 3 dl tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál búzadara
- 6 tojásfehérje kemény habja
A tésztához 25 dkg lisztet elmorzsolok 10 dkg margarinnal, 10 dkg cukrot teszek bele, 2 tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható legyen. Tepsibe rakom, és a tetejére a következő tölteléket teszem: 1 normál méretű főzőtököt apró kockára vágva puhára megfőzők, majd nagyon jól összetöröm. Hozzákeverek 15 dkg cukrot, 3 dl tejfölt, 2 csomag vaníliás cukrot, 4 tojássárgáját, 4 evőkanál grízt és összesen 6 tojásfehérjét (2 + 4) keményre felverve. A tésztára simítom, majd szép világosra megsütöm. Ha kihűlt felszeletelem, porcukorral meghintve kínálom.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!