Tészta:
- 5 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 pohár joghurt
- 4 evőkanál holland kakaópor
- 12 dkg liszt
- 2 evőkanál víz
- fél dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag tojáslikőrös krémpor
- 3 dl hideg tej
- 10 dkg margarin
Díszítés:
- csokigolyók
- kandírozott gyümölcs
A tojásokat szétválasztom A fehérjét csipet sóval és 8 dkg cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal és joghurttal habosra kikeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral. A sárga masszát és a habot óvatosan összekeverem, majd beleforgatom a sütőporos-kakaós lisztet. Nagyméretű sütőpapíros sütőlapra simítom, és 170°C-on megsütöm. Amikor a lap megsült és kihűlt, kettévágom, majd a krémmel megtöltöm.
A krémhez keverőtálba öntöm a tejet és a krémport, majd kis fokozaton összekeverem 2-3 percig, amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáadom a margarint, és még 1 percig tovább keverem. Az egyik lapot a krém 2/3 részével megkenem, ráteszem a másik lapot, és a maradék krémet a tetején elsimítom. Cukrozott gyümölccsel és csokival díszítem.
Domján Mária receptje.