- 5 tojás
- 35 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 7 evőkanál + 4 dl tej
- 2,5 kg alma
- 2,5 dl almalé
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
- 8 lap vagy 24 g zselatin
- 300 g tejföl
- 1 vaníliarúd
- 1 dl tojáslikőr
- 500 g habtejszín
A tojásokat 20 dkg cukorral kikeverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, és közben hozzáadunk 7 evőkanál tejet. Margarinnal kikent 32 x 39 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig sütjük. A meghámozott, feldarabolt almát 10 dkg cukorral, az alma és a citrom levével, héjával felforraljuk, majd fedő alatt 5-6 percig főzzük. Hozzáadjuk az 1 dl tejben elkevert pudingport, a maradék tejjel felöntjük és 1 percig főzzük. Fémtálban kb. 45 perc alatt kihűtjük. Az almakompótot a tésztalapra halmozzuk, és hűtőbe tesszük. A tejfölt a vaníliavelővel és a többi cukorral ízesítjük. A felmelegített likőrben feloldott zselatint 2-3 evőkanál tejföllel elkeverjük, majd a többi tejfölhöz adjuk, és hűtőbe tesszük. A tejszínt felverjük, a habot a krémbe forgatjuk, és 5 evőkanál kivételével a kompótra simítjuk. A félretett habbal, likőrrel és koktélcseresznyével díszítve behűtjük.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!