A piskótához:
- 8 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál liszt
A krémhez:
- 2 dl Hulala habtejszín
- 1 doboz (250 g) mascarpone
- 1 üveg magozott meggy
- 3 evőkanál porcukor
- 3 lap zselatin
A bevonathoz:
- darált dió
- Hulala habtejszín
A tetejére:
- 10 dkg ét tortabevonó csokoládé
- tejszín
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és kanalanként a fehérjéhez adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és azt is a tojásfehérjéhez adjuk, óvatosan elkeverjük. Egy szív alakú tortaformát kiolajozunk-lisztezünk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük, majd ha kihűlt, cérnával 3 részre vágjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük – vegyünk ki belőle 2 kanállal a torta oldalára -, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a porcukrot. A meggyet lecsepegtetjük, és turmixgépben teljesen összetörjük. Hozzáadjuk a tejszínhez, és alaposan elkeverjük. A zselatint elkészítjük a meggylével a rajta levő utasítások szerint, hozzáadjuk a krémhez, és hűtőben 15 percig dermesztjük.
A krémmel megtöltjük a tortalapokat, a torta oldalát kenjük be tejszínnel, és darált dióval szórjuk meg. A tortabevonót gőz fölött olvasszuk meg, és vonjuk be vele a torta tetejét, végül díszítsük tejszínhabbal.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.