Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1, 5 csomag sütőpor
- 4 dkg kakaópor
- 2 tojás sárgája
- 1-1,5 dl tej
Barnakrém:
- 6 dl tej
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 15 dkg étcsoki /jó minőségű/
- 12, 5 dkg mascarpone
Sárgakrém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 15 dkg fehércsoki
- 12, 5 dkg mascarpone
Karamell:
- 1 dobozos sűrített tej (kb. 397 g)
Leghamarabb a sűrített tejet tegyük fel karamellizálódni egy lábasban annyi vízzel, amennyi a dobozt ellepi. Lassan főzve kb. 3 órát főzzük. Kihűtjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy nyújtható legyen, nekem majdnem 1,5 dl kellett, de függhet a liszt minőségétől is. 4 vékony lapot nyújtunk sütőpapíron /25×30cm/, majd papírral együtt áthelyezve a tepsi hátoldalán 170 °C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hamar sül, ne süssük túl. A kétféle pudingporból cukorral, tejjel külön-külön pudingot főzünk. Még forrón a csokipudingban az étcsokit, a vaníliásban a fehércsokit olvasztjuk el. Kihűtjük, majd mindkettőhöz 12, 5 dkg mascarponét keverünk. A barna krémből vegyünk ki a sütemény tetejére kb. 5 evőkanálnyit. Egy tálcára ráhelyezünk 1 lapot, rákenjük a barna krémet, erre tesszük a második lapot. A karamellel leöntjük a második lapot. (Folyni fog, de így a jó, mert szeletelésnél így lesz mutatós). A harmadik lappal befedjük, erre jön a sárga krém, majd a 4. lap. A félretett barna krémmel megkenjük, összetört karamell cukorral, reszelt ét- és fehércsokival díszítjük. Másnap szeleteljük.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!