A kakaós tésztához:
- 2×6 tojás
- 2×12 dkg porcukor
- 2×2 evőkanál víz
- 2×2 evőkanál étolaj
- 2×10 dkg liszt
- 2×4 dkg kakaópor
- 2×6 g sütőpor
A tekercsekhez:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- ribizlilekvár
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg teavaj
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
- 0,5 dl víz
- 2 teáskanál zselatin
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben.
A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a vajat a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.
A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, ribizlilekvárral megkenjük, feltekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás:
barna tészta, majd a krém. Szeletelt piskótatekercsek ráfektetve, majd újból a krém és végül a másik tészta.
Díszítés ízlés szerint.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.