- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál langyos víz
- 2-3 evőkanál keserű holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
- 1-2 evőkanál narancslé
Tejszínkrém:
- 5 dl tejszín
- 1 csomag zselatinfix
- 1 narancs reszelt héja
- 1 evőkanál porcukor
Csokikrém:
- 15 dkg csokoládé jó minőségű
- 10 dkg margarin
- 1 dl tejszín
Bevonat:
- 10 dkg ét tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán apránként hozzáadjuk a vizet és a narancs levét. A tojások fehérjét keményre felverjük. A liszthez keverjük a sütőport, és a kakaóport.A sárgájájához adagoljuk a fehérjét, és szitáljuk folyamatosan a kakaós lisztet hozzá. Mindezt óvatosan keverjük ne törjük össze a tésztát. Ha egyenletesen elkevertük, akkor egy sütőlemezt kibélelünk papírral, vagy szilikon lappal, és elkenjük rajta a piskótának való masszát.200 fokon előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Körülbelül 30 x 23 cm-es legyen a lap. Ha kihűlt kettévágjuk. Az egyik lapot egy akkora tepsibe helyezzük, mint a mérete. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, a tejszínt hozzáöntjük, és elkeverjük. Ha felolvadt az egész, a margarint belerakjuk. A hűtőbe tesszük. Amikor megköt, akkor egy robotgéppel kihabosítjuk. A tejszínt a cukorral felverjük, és a zselatin fix-el és narancshéjjal elkeverjük. A piskótalapra kenjük a tejszínkrém felét, majd erre kerül a kihabosított csokikrém. Egyszerűbben úgy készül, hogy dresszingzsákba szedjük a krémet, és rányomkodjuk pöttyözzük a krémet a tejszínkrémre. Erre kerül a másik adag tejszínkrém, és befedjük a másik piskóta lappal. Lenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Gőz felett az étcsokit megolvasztjuk, a kevés olajjal. A lap tetejére elkenjük, és vissza tesszük a hűtőbe. Vízbe mártott késsel szeleteljük a megfelelő dermedés után kockákra. Hagyjunk maradéknak csokikrémet, és akkor egy csillagcsöves zsákból díszíthetjük fel a tetejét a kockáknak. Narancshéjjal is díszíthetjük.
Sinka Edit receptje.