- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- birsalmalekvár
- tejszínhab
- szőlőlekvár
- porcukor
Olajos piskótát készítettem 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 6 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 dl tej, 1 dl olaj keverékéből. A tészta felét tepsibe öntöttem, a másik feléhez kevertem 2 púpozott átszitált kakaóport. Ezt a csokis piskótát egy másik tepsibe öntöttem és megsütöttem a lapokat. Majd miután kihűltek megkentem az alsó sárga lapot kökénylekvárral, erre jött a felvert tejszínhab. Következett a csokis piskóta, birsalma lekvár, tejszínhab, majd ismét sárga lap, szőlő lekvár, tejszínhab. Felülre csokis piskóta és porcukor. Természetesen bármilyen lekvárral elkészíthető. Pár órát hűtőbe pihentettem, ezután gyönyörűen szeletelhető.
Kisnémet Tímea receptje az Édes Élet oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!