- 7 evőkanál liszt
- 8 tojás
- 5 evőkanál porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- fél csomag kókuszreszelék
Teteje:
- 180 g torta bevonó csokoládé
- kókuszreszelék
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük. A fehérjét felverjük kemény habbá. Sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a cukros-tojássárgába s jól összekeverjük, majd a kemény habot óvatosan beleforgatjuk a masszába. Kivesszük a massza negyed részét és a kakaóport bele keverjük. Mindkét tészta masszát (1 kakaós, 1 sárga) külön-külön megsütjük a sütőpapírral bélelt 20 x 36 cm-es tepsibe. Ha kihűlt a sárga tészta vízszintesen ketté vágjuk. Szokásos módon a tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már teljesen kihűlt pudingot hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk, ebbe pedig fakanállal belekeverjük a kókuszreszeléket. Az egészet jól összekeverjük. Krémet elfelezzük. Először az egyik sárga tésztát kenjük meg a krém felével, majd rá tesszük a kakaós tésztát, és rákenjük a maradék krémet, és erre pedig rátesszük a másik sárga tésztát. Tetejére rácsurgatjuk cikk-cakkba a vízgőz felett felolvasztott csokoládét és megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe legalább 2 órára betesszük pihenni, és tálalás előtt tetszés szerinti egyforma kockákra felvágjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!