A tésztához:
- 12 tojás
- 12 evőkanál cukor
- 10 evőkanál finomliszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 2 csapott evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 2 evőkanál instant kávé por
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál tej
- kókuszreszelék
Egy tepsit 24×30 centiméteres tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztből, tojásból, a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a kávéval elkevert tejjel. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz.
A tésztát lapjával három részre vágjuk. A tésztából két lapot megkenünk a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot. Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejet és az olajat. A sütink tetejét megkenjük az olvasztott csokoládéval és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!