Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál liszt
Krém:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 40 dkg puha margarin
- 40 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
Máz:
- 20 dkg tortabevonó csoki
A tojássárgákat a cukorral habosra (fehéredésig) verjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és simára, csomómentesre keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejjel.Fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön be és lehűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal jól kikeverjük. A krémet kettéosztjuk. Felét a kihűlt piskótára simítjuk. Másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, majd a másik krém tetejére kenjük. Hűtőbe téve hagyjuk dermedni. A csokit felolvasztjuk és rásimítjuk a süti tetejére. Dermedés után forróvizes késsel szeleteljük.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!