Tészta:
- 8 tojás
- 30 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaópor
A 8 tojássárgáját 30 dkg cukorral habosra kikavarjuk, fokozatosan hozzáadva 1,5 dl vizet. Kanalanként hozzáadunk 40 dkg lisztet, amiben elkeverünk 1 csomag sütőport és 4 evőkanál kakaót. Végül a 8 tojásfehérjét felverjük jó keményre, és óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt kis négyszögletes (27 × 27 cm) tepsiben tűpróbáig készre sütjük, 180°C-on. Ha kész, kihűtjük és 3 lapra vágjuk.
Krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 liter tej
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 5 dl cukrozott habtejszín (cukrászhab)
A krémhez a 2 csomag pudingot megfőzzük 1 liter tejben, 3-4 evőkanál cukorral. Langyosra hűtve hozzáadunk 1 csomag zselatint (hátoldalán lévő utasítás szerint készítve, langyosra hűtve), majd elkeverjük. Ezután 5 dl cukrász tejszínhabot felverünk keményre, majd óvatosan hozzákeverjük a csokikrémet. A lapokat megkenjük, oldalát, tetejét is. Tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat! 🙂
Váradi Gabriella receptje.