A piskótához:
- 4 evőkanál holland kakaó
- 5 csapott evőkanál liszt
- 9 evőkanál kristálycukor
- 9 tojás
A tejszínes krémhez:
- 5 dl tejszín
- 50 dkg mascarpone
- 6 evőkanál holland kakaó
- 2 csomag habfixáló
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
A tetejére:
- 50 dkg marcipán
- 1,5 dl habtejszín
Kakaós piskótát sütünk. Az egész tojásokat elektromos habverővel 10-12 percig keverjük a kristálycukorral. Amikor kifehéredett, fakanállal eloszlatjuk benne a lisztet és a kakaóport. 20×30 centiméteres tepsiben három vékony lapot sütünk belőle. A krémhez habbá verjük a tejszínt két csomag habfixálóval és egy evőkanál porcukorral. A mascarponét kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval és az őrölt fahéjjal, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Ezzel a krémmel töltjük meg a kakaós piskótákat. Úgy gazdálkodunk a krémmel, hogy jusson belőle a torta tetejére és az oldalára is. A marcipán masszát két fólia között vékonyra kinyújtjuk és a tortára borítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és díszítjük vele a tortát.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!