Tészta:
- 8 tojásból hagyományos kakaós piskótát sütök 25 cm-es tortaformában
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 2 tábla jó minőségű csokoládé
- 2 dkg kakaópor
A tejszínből kiveszek 2 dl-t, és felmelegítem. A csokit felolvasztom, a kettőt összekeverem, és visszahűtöm. Ha már hideg, kiveszem a hűtőből és kihabosítom. A maradék tejszínt elkezdem felverni, majd fokozatosan adagolom hozzá a csokis habomat is. Ha nagyon halvány a színe, adok hozzá a kakaóporból, de ha tényleg jó minőségű csokoládét használunk, akkor nem biztos, hogy szükséges.
A már kész kihűlt piskótámat 3 lapra vágom, és betöltöm a tejszínes krémmel. A tetejére és az oldalára is jusson. Ha a saját krémjével szeretnénk díszíteni, akkor a betöltéskor ehhez tegyünk félre.
Szabóné Sződi Ilona receptje.