- 8 tojásból kakaós piskóta
- 4 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg margarin
- 5 dl habtejszín
- étcsokoládé, meggyszemek a díszítéshez
Kerek piskótát készítünk, három részre vágjuk. A krémhez a tejet a cukorral, a liszttel és a kakaóporral felfőzzük. Ha kihűlt, 10 dkg margarint belekeverünk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a vajas krémhez adjuk, annyit hagyunk, hogy be tudjuk vonni a tortát. A lapokat ezzel a tejszínes krémmel töltjük meg. A maradék tejszínnel bevonjuk, díszítjük.
Ha a díszítéshez a nyomózsák két oldalára fele-fele arányban töltünk kakaós és sima tejszínhabot, ilyen szép márványos mintákat készíthetünk.
Czine Zsuzsanna receptje.