Tészta:
- 12 tojás
- 12 evőkanál cukor
- 12 evőkanál liszt
Krém:
- 5 evőkanál kakaópor
- 30 dkg porcukor
- 3 egész tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
Díszítés:
- 5 dl habtejszín
- élő virágok
Hagyományos módon piskótát készítünk, melyet 3 lappá vágunk. A krémhez a tojásokat, a lisztet, a porcukrot 1-2 evőkanál hideg tejjel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, felöntjük a vaníliás cukros tejjel és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat és a kemény habbá vert tejszínt. Összeállítjuk, majd tejszínhabbal bevonjuk és virággal díszítjük.
Nagy Henriett receptje.