A „zongoratortám” receptje! 🙂
Tészta:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
4 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on 35 × 25 cm-es tepsiben készre sütjük. Ugyanígy, ugyanezekből a hozzávalókból készítünk még egy lapot. Ha kihűltek, mindkét lapot félbevágjuk, így kapunk 4 lapot.
Csokipudingos krém:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- fél csomag zselatin
- 2 dl habtejszín
1 csomag csokoládés pudingport megfőzünk 0,5 liter tejben, 3 evőkanál cukorral, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadunk fél csomag zselatint (elkészítve, langyosra hűtve), majd beleforgatunk 2 dl keményre felvert tejszínhabot.
Eperpudingos krém:
- 1 csomag eperízű pudingpor
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- fél csomag zselatin
- 2 dl habtejszín
1 csomag eperízű pudingport megfőzünk 0,5 liter tejben, 3 evőkanál cukorral, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadunk fél csomag zselatint (elkészítve, langyosra hűtve), majd hozzákavarunk 2 dl keményre felvert tejszínhabot.
Joghurtos krém:
- 450 g eperízű joghurt
- 1 csomag zselatin
- 20-25 db eper
- 2,5 dl habtejszín
450 g eperízű joghurtba elkeverünk 1 csomag elkészített, langyosra hűtött zselatint (amit a csomag hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), hozzáadunk 20-25 db epret, amit kockára vágunk, és végül ezt beleforgatjuk a már keményre felvert 2,5 dl tejszínhabba.
Összeállítás:
A négyszögű tortaformába rakva az első lapot megtöltjük a joghurtkrémmel, befedjük a második lappal, erre kerül a csokikrém, ismét befedjük lappal, majd rásimítjuk az epres krémet (keveset hagyjunk a tetejére, oldalára) és befedjük az utolsó lappal. Oldalát,tetejét megkenjük a félretett krémmel. Hűtőben lehűtjük, majd kiborítjuk a tortát egy tálcára és tetszés szerint díszítjük. Lehet simán tejszínhabbal is díszíteni! Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.