Piskóta:
- 3 × 4 tojás
- 3 × 4 evőkanál kristálycukor
- 3 × 4 evőkanál liszt
- 3 × 1 csomag sütőpor
Túrótöltelék:
- 50 dkg krém állagú túró
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagyobb citrom
- 2 dl cukrászhab
Szükséges még:
- 6 dl cukrászhab
- 1 kisebb üveg sárgabaracklekvár
- 1 db citrom
- ízlés szerint díszítő kellékek
A piskótát (3 lap) elkészíteni és meghűteni. Ehhez 4 tojássárgáját különválasztani a fehérjétől. A sárgájára ráönteni a sütőport, és félretenni. A tojások fehérjét kemény habbá verni, majd beletenni a kristálycukrot, ezzel is keverni, majd hozzátenni a sárgáját, és végül a lisztet. Sütőpapírral bélelt, 27 cm-es tortaformába önteni, és előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütni.
A túrót alaposan kikeverni, majd a hozzávalókat is hozzáadni, ízesíteni, végül a kemény cukrászhab felét is beleforgatni, és ezzel is kicsit keverni. A többi cukrászhabot is keményre verni, majd félretenni.
A torta megtöltéséhez az alsó lapot vékonyán lekenni baracklekvárral, majd a túró töltelék felével, és egy kevés habbal. Erre rátenni a második lapot, és ugyanezt megismételni. Mikor ezzel megvagyunk, akkor a külsejét véknyán megkenni habbal, és utána ízlés szerint bevonni, díszíteni, és végül a hűtőbe tenni legalább egy éjszakára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kovács Zsuzsanna receptje.