A tésztához:
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 db tojás
A krémhez:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 7 dl tej
- 1 evőkanál finomliszt
- 3 dl tejföl
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 1 teáskanál porcukor (ha szükséges)
A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle. A két lapot az előmelegített, forró sütőben sütjük, a következő képpen. A gáztepsi hátát beolajozzuk, majd sütőpapírral takarjuk be, azt szintén beolajozzuk, és azon nyújtjuk ki a tészta felét. A sütési idő kb. 5-7 perc laponként. Vigyázat, könnyen megég a magas cukortartalom miatt! Ráadásul nehezen vehető észre, mert a tészta barna.A megsült lapot sütőpapírral együtt csúsztassuk le a tepsi hátáról, forrón puha, könnyen alakítható, kihűlve nagyon kemény és törékeny lesz. Sütőpapírral együtt halmozzuk egymásra a két lapot, és így hagyjuk kihűlni. 3 lapban is süthető. A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük. A kihűlt pudingos krémet kikeverjük a margarinnal, cukorral és a tejföllel csomómentesre. A krémet a két lap közé töltjük. 1 napon keresztül hideg helyen hagyjuk összeérni! Ilyenkor a tészta piskóta-szerűre puhul. A keserű tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük a 1/2 dl olajjal, majd a tészta tetejére öntve, határozott mozdulatokkal és gyorsan egy lapos, széles késsel egyenletesen elsimítjuk! Ezután már ne simogassuk, mert ahogy fagy a csoki, odakaphatja a kést, és mattá, töredezetté válhat.Ha csoki megszilárdult, hasáb vagy rombusz alakúra vágjuk.