Tészta:
- 400 g finom liszt
- 1 sütőpor
- 150 g porcukor
- 250 g margarin
- 4 tojás sárgája
- 1 kiskanál citrom reszelt héja
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 4 tojás fehérje
- 3 doboz tejföl (180 g, 14-16 %-os)
- 3 vaníliás cukor
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
A tésztához valókból gyúrunk sima tésztát, majd ketté osztjuk. Mindkét tésztát becsomagoljuk folpackba, az egyiket 20 percre hűtőbe tesszük a másikat a mélyhűtőbe. 20 perc után kivesszük a hűtőből, elsodorjuk s 25 x 35 cm tepsibe helyezzük amit előtte olajoztuk, liszteztük. A tészta széleit egy kicsit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne folyjon ki a töltelék. Tejfölt, vaníliás cukrot, kukorica keményítőt, pudingport összekeverjük s hozzá adjuk a keményre felvert tojások fehérjét. Az egész masszát ráöntjük a tésztára. Kivesszük a fagyról a másik tésztát és ráreszeljük a töltelékre. Előmelegített sütőbe helyezzük és 170 °C-on, körülbelül 30 percig sütjük.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.