- 1/2 l tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 450 g tejföl (20%-os)
- ½ dl rum
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- kevés tejföl az összeállításhoz
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, a rumot.
Jól kihabosítjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipót formázunk. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk (22 x 34 cm). Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kinyújtott lappal és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.Légkeveréses sütőben 30 perc alatt sült ki, 170 °C-on.
A süteményt, a tepsiben hagyjuk kihűlni.Utána hűtőben lehűtjük és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.
Készíthető más ízű pudingporral is.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!