Tésztához:
- 10 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
Krémhez:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 5 dl tej
- 3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 1 nagy pohár (450 g) tejföl
- 25 dkg magozott meggy
Öntet:
- 5 dl meggylé
- 2 csomag piros tortazselé
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint, majd sima tésztává gyúrjuk, és kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra kinyújtjuk, és kikent tepsire tesszük.
Közben megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral, és amíg forró, hozzákeverjük a tejfölt, majd ráöntjük a tésztára. A tetejére szórjuk a magozott meggyet, és 175°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet, és a még forró süteményre öntjük, majd kihűtjük és tálaljuk.
Nagy Jánosné Erika receptje.