Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg cukor
- 1 csipet só
- 30 dkg margarin
- 2 tojás
- ½ citrom reszelt héja
- 4 evőkanál tej
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 7, 5 dl tej
- 24 dkg cukor
- 80 dkg tejföl
- ½ citrom reszelt héja
A száraz hozzávalókat elkeverem, majd elmorzsolom benne a margarint. Hozzáadom a tejet, tojásokat, citromhéjat és tésztát gyúrok. ½ órát hűtőben pihentetem. Közben elkészítem a krémet. A pudingot, cukrot elkeverem a tejben és sűrűre főzöm. Langyosra hűtöm, gyakran megkeverem, majd kis adagokban belekeverem a tejfölt. A tésztát két részre osztom, majd 38 x 35 cm nagyságúra nyújtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. A krémet egyenletesen rásimítom, majd a másik kinyújtott lappal befedem. 180 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 20-25 perc alatt készre sütöm. Csak teljes kihűlés után szeletelhető.
Tipp: Én sütőpapíron nyújtottam a tésztát, úgy helyeztem a tepsibe. A felső lapot szintén, így könnyen ráhelyeztem a krémre és egy mozdulattal lehúztam róla a papírt.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!