Egyszerű hozzávalókból, nagyszerű süteményt ! Gyorsan elkészül, a tésztát akár előző este is összeállíthatjuk, jól szeletelhető és nagyon finom – igazi nagymamaféle sütemény.
Tészta:
- 40 dkg liszt
 - 20 dkg margarin
 - 15 dkg porcukor
 - 1 tojás
 - csipetnyi só
 - 2-3 evőkanál tej
 
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
 - 20 dkg cukor
 - 0, 5 l tej
 - 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
 - 60 dkg tejföl
 
A pudingport megfőzzük a cukros tejben, majd amikor már langyosra hűlt, hozzá keverjük a tejfölt, a citrom héját és a kifacsart levét.A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőben pihentetjük kb fél óráig. Kétfelé vesszük, a tepsi méretére ( kb 20 x 30 cm ) kinyújtjuk és belesimítjuk, amit előzőleg kivajazunk, kilisztezünk. Villával megszurkáljuk, rákenjük egyenletesen a krémet, majd betakarjuk a tészta másik felével.Előmelegített, 180 °c- os sütőben kb 25 – 30 percig megsütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni, felszeleteljük és meghintjük porcukorral.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!











Kutrik Ibolya mondta
Szeretnék jó süti recepteket kapni!