A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy doboz tejföl (450 g)
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg tortadara
A bevonathoz:
- 5 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj
- 5 dkg tejcsokoládé + 1 teáskanál étolaj
A cukrokat a tojásokkal jó habosra kiverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és sütőporral elkevert lisztet. Utolján a tortadarát forgatjuk lazán bele. 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük lassan, 160-170°C-on. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk ki, mert különben a süti „összeesik”! Kb. 30 perc a sütési idő.
A kihűlt süteményt bevonjuk. A csokoládékat külön edényben az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. A tésztára simítjuk a fehér csokoládét, rá csíkokban hosszában, majd keresztben a barna csokoládét, végül egy fogpiszkáló segítségével megcifrázzuk.
Finom, egyszerű sütemény.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!