A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg tehéntúró
A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg porcukor
- 2 tojás
- 5 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg rumba, vagy konyakba áztatott mazsola
A tésztához a lisztet,a vajat vagy margarint és a túrót gyorsan összegyúrjuk, 2 cipót formázunk belőle, és külön-külön folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a tehéntúrót a porcukorral habosra kikavarjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrokat, és a rumba vagy konyakba áztatott mazsolát. A kenéshez a tojást simára keverjük. A sütőt előmelegítjük. Az egyik cipót kissé meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd szív alakú kiszúróval kiszúrjuk. A tésztaszívek szélét tojással megkenjük, és a tölteléket a közepükre halmozzuk. A második tésztacipót is kinyújtjuk, szíveket szúrunk ki belőle, és minden töltelékkel megrakott tésztadarabra 1-1 üreset borítunk. A szélüket villával összenyomkodjuk, és a tetejüket tojással megkenjük. A megtöltött szíveket tepsire egymás mellé fektetjük, és a sütőben szép pirosra sütjük (kb. 15-20 perc).
Vass Kató receptje.