- 5 tojás fehérje
- 5 dkg cukor
- 2, 5 tojássárgája
- 1 mokkáskanál víz
- 100 g liszt
- 670 g étcsokoládé
- 330 ml tejszín
- 400 g étcsoki
- 1 teáskanál kókuszzsír
- 3 hasáb pörkölt sótlan mandula
A tojások fehérjét, cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a vízzel elkeverjük és beleforgatjuk a habba, ezután a lisztet szintén óvatosan beleforgatjuk. Habzsákba töltjük és sütőpapíros tepsibe, körülbelül 4 cm-es átmérőjű korongokat nyomunk. 180 °C-on, körülbelül 10 percig sütjük. Az étcsokit felölvasztuk a meleg tejszínben. Kihűtjük és hidegen felhabosítjuk. Habzsákba töltjük és a korongokra nyomjuk csigavonalban, majd jól lehűtjük. A 400 g étcsokit a kókuszzsírral mikróban felolvasztuk és a sütikbe 3-3 hasáb pörkölt sótlan mandulát nyomunk, megtartjuk a csokiban. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megkössön.
Kasza Zsu receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!