Tészta:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- kevés tej
Krém:
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Díszítés:
- 1 csomag piskótatallér
- olvasztott csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s annyi tejet teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Két lapot sütünk belőle előmelegített, 170°C-os sütőben, sütőpapíron, közepes tepsiben. Kb. 10 perc alatt megsül.
A krémhez felfőzzük a pudingokat a tejjel, majd kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A krémet kétfelé osztjuk, s az egyik felét a két lap közé, a másikat a lap tetejére simítjuk. Kirakjuk sorban a piskótatallérokkal, majd ízlés szerinti mennyiségű olvasztott csokival meglocsoljuk. Pár óra, esetleg egy éjszaka pihentetés után tálalható.
Nagyon finom, jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.