A tésztához:
- 6 tojásból piskóta
A krémhez:
- 1 csomag csokipuding
- 20 dkg margarin
- 1 evőkanál kakaó
- 20 dkg porcukor
- fél marék mazsola
- 20 dkg vágott mandula
- 4 dl tej
- két evőkanál mogyorókrém
A díszítéshez:
- 20 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- 1 csomag tejszínhabpor
- piros ételfesték
6 tojásból kerek piskótát sütünk, majd háromfelé vágjuk kihűlés után. A krémhez 4 dl tejjel, cukor nélkül megfőzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. A hideg pudingba belekeverünk 20 dkg porcukrot, 20 dkg margarint, egy evőkanál kakaót, fél marék mazsolát, és keverőgéppel jó habosra keverjük.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat úgy, hogy közben mindegyik krémre rászórjuk a durvára vágott, vagy készen vagdalt mandulát. Amikor megtöltöttük a tortát, a tetejére rásimítunk két kanál mogyorókrémet.
Díszítéshez vagy marcipánból, vagy annak hiányában én most porcukor és tojásfehérjéből csináltam mázat rá, ami úgy készül hogy hidegen fölverem a habverővel a 20 dkg porcukrot a két tojásfehérjével, de jó habos legyen, és gyorsan ráöntöm az egész tortára. Keveset hagyok belőle a végére, amit rózsaszínre festek. Előzőleg keménypapírból kivágom a mintát, és a negatívját ráhelyezve a fehér cukorra, gyorsan rácsurgatom a rózsaszín cukrot. Az egész máz kb 3-4 óra alatt szilárd lesz. A kontúrokat és a szélét tejszínhabbal megformázom. A tartóra elengedhetetlenül lefolyt cukormázat még mikor dermedni kezd letörölgetem papírszalvétával.
Ez a recept is saját fantázia, nem találjátok semmilyen szakácskönyvben.
Gátfalviné Dani Mária receptje.