Sárga tészta:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Barna tészta:
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 liter tej
- 2 narancs
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 5 dl cukrászhab
- 10 dkg csokoládé
A sárga tésztához 5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Végül a tojások keményre felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, sütőpapírral bélelt 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük. Ha kihűlt, két lapra vágjuk.
A barna laphoz 3 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos,akkor hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport és 3 evőkanál kakaóport. Végül a tojások felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, sütőpapírral bélelt 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük.
A krémhez 2 csomag vaníliás pudingport megfőzünk 1 liter tejben és 2 narancs kicsavart levében, 6 evőkanál cukorral. Ha kész, és még langyos, hozzáadjuk a 2 narancs lereszelt héját is, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 1 csomag zselatint (a tasakon található utasítás szerint elkészítve, langyosra hűtve), majd beleforgatunk 5 dl keményre felvert cukrászhabot. Végül egy egész tábla csokoládét belereszelünk.
A kerek tortaformába rakva az első sárga lapot megtöltjük a krém felével, befedjük a barna lappal, erre kerül a krém második fele (kicsit hagyva az oldalára és a tetejére), majd befedjük az utolsó sárga lappal. Az oldalát, tetejét megkenjük a félretett krémmel. Hűtőben lehűtjük, majd áttéve a tortát egy tálcára, tetszés szerint díszítjük marcipánnal, de lehet simán tejszínhabbal.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.