A tésztához 2 × 3 tojásból kakaós és sima piskótalapot sütök:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál víz
- 3 evőkanál étolaj
- csipet só
A kakaóshoz:
- 2 evőkanál kakaópor
Az egész tojásokat felverem a cukorral, olajjal, vízzel és csipet sóval. Amikor már jó habos, hozzáadom a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben 160-170°C-on megsütöm. Amikor megsültek, két-két egyforma lapra vágom fel. A barna lap ugyanígy készül, csak 2 evőkanál kakaóport keverek a liszthez, és a liszttel együtt adom a masszához.
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 7 dkg cukor
- 1/2 csomag főzés nélküli zselatin
- 1 nagy narancs reszelt héja és leve
A pudingport a tejjel és a cukorral a szokásos eljárással felfőzöm, majd a fél csomag főzés nélküli zselatint még melegen hozzákeverem. Kihűtöm, és a narancs reszelt héját és levét is hozzáadom.
- 4 dl habtejszín
- 3 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
A tejszínhabot a porcukorral felverem, a kihűlt pudingba felét belekeverem, majd a csokoládét is belereszelem, de csak ha teljesen kihűlt, mert egyébként a csokoládé elolvad. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm. A tetejét tejszínhabbal és reszelt csokival díszítem.
Domján Mária receptje.