A piskótához:
- 6 tojás
- 2 evőkanál víz
- 8 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A tojások fehérjét habbá verjük, és hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóihoz. Tortaformában kisütjük 3 részben.
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 narancs
- 2 tábla csokoládé (2 × 10 dkg)
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 5 dl habtejszín
A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból pudingot főzünk. Ebbe még melegen belereszeljük a narancsok héját. A levében feloldjuk a zselatint, és hozzákeverjük a pudinghoz. A tejszínt habbá verjük, a csokit belereszeljük, majd a kihűlt pudingba beleforgatjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótalapokat, és ízlés szerint díszítjük.
Enikő receptje.
Ritzlné Vörös Anna' mondta
Nagyon tetszenek a torták!