Tészta:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- tej
Töltelék:
- 10 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
Krém:
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
Máz:
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- kevés víz
- 3 dkg margarin
- kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Amikor kész, öt egyforma részre osztjuk. Ebből kettőt tepsi nagyságúra nyújtunk, külön-külön megsütjük és félretesszük. A maradék három lapot kinyújtjuk, és az alábbi töltelékkel megkenjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a darált mákot, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, a citrom reszelt héját és ízlés szerint mazsolát. Jól összedolgozzuk. Miután a lapokat megkentük, feltekerjük, mint a bejglit. A tepsiben egymás mellé rakjuk a három tekercset. Egyszerre sütjük, hogy összenőjenek.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejből és a vaníliás pudingporokból krémet főzünk. Félretesszük hűlni. Közben a margarint és a vaníliás cukrot a porcukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összevegyítjük.
Az egyik félretett, kisütött tésztalapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a készre sült tekercseket, rákenjük a megmaradt krémet, és lefedjük a másik sült tésztalappal. Végül csokoládémázzal vonjuk be, amelyhez a kakaóport cukorral és kevés vízzel elkeverjük, és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a margarint, jól elkeverjük, és a tészta tetejére rásimítjuk. Ha a máz majdnem kemény, kókuszreszeléket szórunk rá.
Jung Istvánné receptje.