- 40 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 liter tej
- 4 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg margarin
- 4 tojás
- 50 dkg túró
A tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük a citrom héjával (nem kell áttörni, és nem kell bele cukor), majd rászórjuk a lisztre. A túróra rászórjuk a másik fele lisztet, szintén szárazon. Erre rádaraboljuk a másik 10 dkg margarint. A tejfölt kikeverjük a tojással és a tejjel, majd az egészet beleöntjük a tepsibe. Aranybarnára sütjük.
Nagyon finom, és nem lehet elrontani. Túró helyett lehet mák-, vagy diótöltelékkel is készíteni.
Czine Zsuzsanna receptje.