- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 kiskanál sütőpor
- 50 dkg tehéntúró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 4 tojás
- 1 dl tej
Az olvasztott vaj felét a tepsibe öntjük és kenőtollal az aljára és az oldalára kenjük. A darált kekszet, a porcukrot és a sütőpapírt alaposan összekeverjük, a felét egyenletesen a kivajazott tepsibe szórjuk. Erre kerül a túró, amit vagy elmorzsolunk vagy krumplinyomón áttörünk. Vaníliás cukorral megszórjuk, a citromhéjat ráreszeljük, és a megmosott mazsolát rászórjuk. A következő réteg a maradék cukros darált keksz. A tojásokat a tejjel habosra keverjük, a tetejére öntjük és a maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Forró sütőben kezdjük sütni, néhány perc után a lángot közepesre csökkentjük, és a süteményt addig sütjük, míg a teteje szép rózsaszínű nem lesz.