- 50 dkg túró
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 4 tojássárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 4-5 evőkanál finomliszt
- 4-5 evőkanál rétesliszt
- étolaj a sütéshez
- sok tejföl az evéshez, de különféle savanyú lekvárokkal, öntetekkel is finom
Egy kicsit javítottam az előző verzión, így még finomabb lett. A túrót, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat a tojássárgákkal jól összekeverem, majd beleszórom a fél csomag sütőport és fele-fele arányban rétes- és finomlisztet (összesen kb. 8-10 evőkanálnyit) amennyit a tészta felvesz (a túró vizességétől függ). A lényeg, hogy jól gyúrható tészta legyen, ne ragadjon a kézre. Érdemes legalább 1 órát állni hagyni, de ha több időm van úgy még jobb, viszont ha nagyon éhesek vagyunk és sietek, akkor egyből jöhet a sütés. Tehát kb. 1 óra múlva lisztezett kézzel kis pogácsákat formázok a tésztából és olajban aranybarnára sütöm (ott kell állni mellette, mert hamar barnul a cukor miatt, így forgatni kell).
Valentin napi variáció:
Szív alakúra formázom a tésztát, úgy sütöm ki, majd epret turmixolok össze porcukorral, az az öntet.
Orsogo receptje.
Kép forrása: Mindmegette