A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 13 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- fél citrom leve és lereszelt héja
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 2 tojásfehérje
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 gyümölcskonzerv (pl.: barack, de lehet másféle is)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A zseléhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl rostos baracklé
- 3 evőkanál cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, ami kb. 20 × 30 cm-es. A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A krémet ráöntjük a nyers tésztára. Elsimítjuk, majd gyümölccsel megszórjuk a tetejét, amit előtte lecsöpögtettünk. Lassú tűzön addig sütjük, amíg a tészta el nem készül. Ha megvagyunk vele, hagyjuk hűlni. Ezalatt elkészítjük a zselét: a rostos baracklében felfőzzük a pudingport a cukorral, és még melegen a tésztára kenjük. Ha kihűlt, szeleteljük.
Egri Diána receptje.