- 50 dkg túró
- 3 dl tejföl
- 5 dl habtejszín
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
- 20 g zselatin
- 1-2 csepp zöld ételszínezék
- 1 csomag babapiskóta
A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a citrom levét és reszelt héját jól összekeverjük. A zselatint 1 dl vízben csomómentesre keverjük, fél perc alatt mikróban felmelegítjük, majd belekeverjük a túrós krémbe. A tejszín 2/3–át habbá verjük, és szintén beleforgatjuk. Egy tortaformát kibélelünk folpackkal. Egy sor babapiskótát lerakunk, ráöntjük a krémet, befedjük babapiskótával, majd dermedésig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát és bevonjuk a színezékkel megfestett tejszínhabbal.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.