Egy kis süti Kata módra, avagy teljes kiőrlésű lisztből és cukor nélkül. Nagyon finom!!
A tésztához: 4 ×
- 3 tojás
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- kevés sütőpor
- ízlés szerint édesítő
A vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- ízlés szerint édesítő
- kevés vaj
A túrókrémhez:
- 25 dkg túró
- édesítő
- pici vanília
- 1/2 dl tej vagy tejszín
A habhoz:
- 2,5 dl habtejszín + édesítés
Szükséges még:
- cukormentes lekvár
Díszítés:
- ízlés szerint tejszínhab, illetve cukormentes marcipánmassza
A tésztához 4 db 3 tojásos piskótát sütöttem külön-külön, így 4 db vékony kerek lap lett. A vaníliás krémhez a pudingot 3 dl tejjel és édesítővel megfőztem, kihűtöttem és egy pici vajjal felhabosítottam. A túrót édesítővel, pici vaníliával és 1/2 dl tejjel (esetleg tejszínnel) habosra kevertem. A habhoz 2,5 dl tejszínt édesítettem és kemény habbá vertem. Kell még kevés lekvár (nekem épp egy saját főzésű cukormentes meggylekvárom volt felbontva), illetve díszítésnek bármi (szintén saját készítésű, cukormentes marcipánmasszám volt kimaradva, ezzel próbálkoztam – kisebb nagyobb sikerrel…).
Az alsó lapra kentem a lekvárt, rá a második lap, erre a túrókrémet, rá a harmadik lap, majd a pudingos krém és erre az utolsó lap, amire a tejszínhabot simítottam, és így tulajdonképpen már kész is lehet, de én beborítottam egy kis vékonyra nyújtott marcipánnal, a maradékkal pedig megpróbáltam egyedivé tenni. Amúgy tényleg nagyon finom lett!!
Vincze Józsefné receptje.