Egy sárga és egy kakaós lapot sütök az alábbi módon:
- 3 tojás
- fél dl étolaj
- 3 evőkanál víz
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- csipet só
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor a kakaóshoz
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy kanál vízzel csipet sóval kemény habbá verem, majd adok hozzá 6 dkg cukrot, ezzel addig verem, amíg a cukor fel nem oldódik. A sárgáját a vízzel, a megmaradt cukorral és az olajjal habosra keverem. A két masszát összekeverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és tortaformában 180°C-on fokon megsütöm. A kakaós lappal is ugyanez az eljárás, csak kakaóport teszek bele. Amikor kisültek megvárom amíg kihűlnek, majd a sárgát két lapra vágom.
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg mirelit áfonya
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
Díszítés a tetejére és oldalára:
- morzsolt habkarikák
A tejet a cukorral felforralom, a pudingot kevés tejjel kikeverem és amikor a tej felforrt, hozzáöntöm a pudingot. A tortalapok közül egy sárgát a tortaformába visszatettem, és a puding felét rásimítottam. Amikor a puding kihűlt, a tejszínt a porcukorral felvertem, és a kihűlt pudingra tettem belőle, a habba pedig mirelit áfonyát. Erre került a kakaós lap, majd ugyanaz az eljárás. Erre a másik sárga piskótalap került. Erre tejszínhabot tettem, és az oldalát is bevontam vele. A tetejére habrózsákat tettem, és összetört habkarikákkal díszítettem az oldalát.
Domján Mária receptje.