- 8 zsemle
- 8 dl tej
- 4 dkg vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 8 dkg dió
- 2 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 dl vörösbor
- 2 dkg mazsola
- 2 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 6 dkg tejcsokoládé
- fél citrom héja
A tejbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk és áttörjük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a durvára vágott diót és a vörösbort, amibe előre beáztattuk a mazsolát is. Kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük a keveréket, és középmeleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, nagyobb galuskákat szaggatunk belőle, és olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.