- 1 liter tej
- 25 dkg rizs
- barna cukor, édesítő, cukor (ki mivel szeretné)
- 1 csomag vaníliás cukor
- szilvás krém
- 70 dkg szilva
- porcukor ízlés szerint vagy édesítő
- fahéj, szegfűszeg
- 10 dkg gabonás keksz vagy zabfalatok
- 1-2 dl habtejszín (meggle)
A tejberizst félig megfőzzük, levesszük a tűzről, az edényt lefedjük fedővel és hagyjuk míg teljesen megpuhul a rizs.Hűlni hagyjuk. Addig elkészítjük a szilvás krémet. Nagy szemű kék szilvából készült, jó érett legyen. 2 db szilvát cikkekre vágunk díszíteni. A többit összeturmixoljuk, átpasszírozzuk szitán, hogy a héja ne legyen benne.Izésítjük. fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliás cukorral és porcukorral vagy édesítőszerrel, ízlés szerint A tejszínhabot keményre felverjük.Összeállítás: Összetörünk 2 db kekszet, amit a pohárba teszünk, erre jön a tejberizs,öntünk rá szilvát, megszórjuk keksszel, ezt megismételjük. Tetejére tehetünk tejszínhabot, egy szelet szilvát, de enélkül is maradhat.
Kiss Imréné receptje.