- 1 kg szilva
- 9 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
A szilvákat kimagozom, és egy kis tepsit kibélelek sütőpapírral, vajjal megkenem, szórok rá egy marék zsemlemorzsát, majd a félbevett szilvákat a lyukas részükkel felfelé belerakom. Megszórom egy jó nagy kanál cukros fahéjjal. A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéből habot verek egy kanál cukorral, a sárgáját a többi cukorral jól kikeverem, aztán bele a liszt, keverem, és végül a fehérje hab. Kétharmadát a szilvákra öntöm, szépen elsimítom. A maradék krémbe teszek egy kanál kakaóport, összekeverem, és a tetejére öntöm, kicsit meg is lehet cirmozni. Előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 perc alatt készre sütöm. Egy lapra, vagy nyújtódeszkára borítom, és leveszem róla a sütőpapírt. Hagyom hűlni, közben elkészítem a krémet.
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A pudingból, a cukorból és a tejből egy sűrű krémet főzök, majd félreteszem hűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem, hozzáadom a porcukrot, ezzel is jól elkeverem, aztán apránként beleadagolom a langyos pudingot. A krémet a szilvák tetejére simítom, végül megszórom reszelt csokival. Mikor már jól meghűlt, szeletelem.
Szalai Antalné receptje.