- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 evőkanál szilva lekvár
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
- vaníliás cukor
A sűrű a lekvár vízzel felhígítom. A tojásokat a cukorral, sóval és a fahéjjal habosra kikeverem,
hozzáadom a vajat, és a lekvárt, majd a végén a sütőporos szódabikarbónás lisztet. Sütőpapiros közepes méretű tepsibe öntöm. 160-170 °C-on megsütöm. Porcukorral meghintem. Nagyon finom egyszerű, gyors sütemény. A fahéj és a szilvalekvár nagyon kellemes ízt ad a tésztának.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!